Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais

Kvapnūs, naminiai minkšti keksiukai su avietėmis ir šokoladu verti nuodėmės. Skanaukite su arbata!

Trukmė: 10 min. ruošti, 40-45 min. kepti

Kiekis: 17 keksiukų


Reikia:


• 1/2 puodelio alyvų aliejaus

• 1 stiklinės baltojo cukraus

• 2 vid. kiaušinių

• 1 stiklinės pieno

• 1 stiklinės šaldytų aviečių

• 1/2 stiklinės šokolado traškučių*

• 1 a.š. vanilinio cukraus

• 1 a.š. malto cinamono

• šlakelis romo esencijos

• 1 a.š. aviečių likerio (nebūtina)

• 2 1/2 stiklinės miltų

• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių


Gaminame


1. Aliejų išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius po vieną ir išmaišyti. Įberti cinamono. Įpilti pieno ir atsargiai išmaišyti. Po truputį sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.


2. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įmaišius visus miltus, įdėti romo esencijos, aviečių likerio, tada šokolado traškučių ir aviečių. Išmaišyti. Supilti tešlą šaukštu į keksiukų krepšelius įstatytus į keksiukų skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimti ir leisti atvėsti. Galima pabarstyti cukraus pudra.


* Šokolado traškučius galima pakeisti plytele tarkuoto tamsaus šokolado.


http://tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis