Prancūziškas batonas, įdarytas mėsos kukuliais ir sūriu

Šįkart norisi pasiūlyti skaniai nuteikiančią „formulę“. Kiekvienuose namuose dažniausiai be išankstinio pasiruošimo randami produktai + jautienos kotletai = kažkas įdomesnio ir nekasdieniško kepto orkaitėje. Pamėginkite!

Jums reikės:


0,5 kg. maltos jautienos;

1/4 stiklinės džiuvėsėlių;

pusė valgomojo šaukšto druskos bei pipirų;

1 kiaušinis;

2 valgomieji šaukštai petražolių.


Visus šiuos ingridientus sudėti į indą bei gerai išmaišyti. Iš gauto mišinio rankomis formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į įkaitintą keptuvę ir iškepti (lygiai kaip kotletus).



Asmeninio albumo nuotr.



Taip pat reikės:


1 prancūziškas batonas;

Mozarella sūris – pageidautina ne mažiau 10 lapelių.



Asmeninio albumo nuotr.



Tuo tarpu supjaustyti prancūzišką batoną, gabalėliai turėtų būti ne siauresni nei jūsų kepamas rutuliukas. išskobti vidų ir į jį dėti iškeptus bei į sūrį įsuktus mėsos rutuliukus.



Asmeninio albumo nuotr.



Iš:


3 skiltelių česnako;

3 valgomųjų šaukštų petražolių;

3 valgomųjų šaukštų lydyto sviesto;

2 valgomųjų šaukštų Parmesan sūrio.


sumaišyti padažą, kuriuo apšlakstyti į folija išklotą kepimo skardą sudėtus mėsa ir sūriu pripildytus batono gabaliukus. Viską įsukti į foliją ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.



Asmeninio albumo nuotr.


Skanaus!


http://tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis