Mėsos troškinys su voveraitėmis

Visi troškiniai būna gardūs, tik gaila, kad jie nelabai "fotogeniški".

Reikės:


  • 500 g kiaulienos guliašui;
  • 1 a.š. malto kumino;
  • 1 a.š. malto rozamarino;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 125 g šaltai rūkytos pjaustytos kiaulienos šoninės;
  • 0,5 litro marinuotų voveraičių;
  •  3 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 v.š. krakmolo + 3 v.š. vandens (nebūtinai).


Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Kiaulienos gabalėlius apibarstykite kuminu, rozmarinais, paprika, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apskrudinkite kiaulienos gabalėlius (nesuverskite visų iš karto į keptuvę, nes jie neapskrus, o troškinsis) ir sudėkite į puodą.
  3. Toje pačioje keptuvėje pakepkite kubeliais supjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Tuomet dėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, maišant kepkite apie 30 sekundžių ir viską sudėkite į puodą.
  4. Į tą pačią keptuvę dėkite kiaulienos šoninės gabalėlius, pakepkite apie 1 minutę ir vėl sudėkite į puodą.
  5. Ten pat suberkite šaltu vandeniu perplautas marinuotas voveraites,. Viską užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų ir troškinkite ant nestiprios ugnies apie 30 min. 
  6. Tada sudėkite pomidorų padažą ir leiskite užvirti.
  7. Vandenyje ištirpinkite krakmolą, supilkite į puodą ir užvirkite (tai daryti nebūtina, jei padažas gaunasi tirštas).
  8. Patiekite su ryžiais.


Skanaus.



http://oditele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis