Ryžių troškinys su paukštiena ir daržovėmis

Puikus pasiūlymas – viską paruošite viename inde, t.y., keptuvėje. Aišku su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą.

3-4 porcijoms reikės:


  • 340 g pasirinktos paukštienos
  • 1 pak choi salotos (azijos kopūstas);
  • 1 pomidoro;
  • 100 g šviežių pievagrybių;
  • nedidelio poro gabalėlio;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovinto baziliko;
  • 0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 6-7 v.š. pomidorų padažo;
  • 150 g ryžių;
  • verdančio vandens (pagal poreikį).


Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame:


  1. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus paukštienos gabalėlius ir kepkite tol, kol gabalėliai iš visų pusių "pabals".
  2. Tada dėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, riekelėmis - pievagrybius, pusžiedžiais - porą ir patroškinkite 3-4 min. 
  3. Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite. 
  4. Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad apsemtų viską ir vėl išmaišykite.
  5. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo eigoje kelis kartus permaišykite ir jei reikia papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.

Skanaus


http://oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis