Veganiška lazanija

Tebūnie itališka šventė ant Jūsų stalo! Lazanija su pupelėmis, daržovėmis ir anakardžių "rikota". Skamba kaip patys gardžiausi pietūs. Tai pradedam gaminti!

Jums reikės


Padažui:


1 skardinės mėgstamų pupelių;

100 g vynuoginių pomidoriukų;

1 svogūno;

3 skiltelių česnako;

saujelės šviežių bazilikų;

1 skardinės konservuotų pomidorų;


Veganiškai "rikotai":


2 stiklinių išmirkytų anakardžių (300g);

2 šaukštų citrinos sulčių;

1 šaukšto raudonėlio;

1/2 stiklinės augalinio pieno (puikiai tinka avižų);

1 skiltelės česnako;

Druskos;

Lazanijos lakštų;

1 vidutinio dydžio cukinijos;

1 baklažano.


Gamininame padažą:


1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite aliejuje;

2. Sudėkite pupeles ir dar kepkite apie 4 minutes;

3. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite druską, pipirus ir troškinkite apie 10 minučių;

4. Pagardinkite šviežiu baziliku.


Gaminame anakardžių "rikotą":


1. Anakardžius nusausinkite ir sudėkite į maisto trintuvą, smulkinkite kelias minutes. Supilkite pieną, sudėkite smulkintą česnaką, druską, citrinos sultis, raudonėlį, baziliką ir smulkinkite iki vientisos masės. Paragaukite ir jeigu reikia įdėkite daugiau druskos arba raudonėlių.


Gaminame lazaniją:


1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite griežinėliais;

2. Į kepimo skardą pirmiausiai dėkite lazanijos lakštus, antras sluoksnis cukinijos kartu su baklažanais, trečias padažas ir ketvirtas rikota. Tuomet vėl dedame lakštus, daržoves, padažą, ricotą. Ir taip iki viršaus sluoksniuokite, pačiam viršuje dėkite tik padažą, kad lazanija būtų kuo minkštesnė.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis