Jums reikės:
230 g speltos miltų;
1 stiklinė augalinio pieno (220 g);
15 g lydyto kokosų aliejaus;
40 g klevų sirupo;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 a.š. šaukštelis kepimo miltelių;
1 a.š. obuolių acto;
1/4 arbatinio šaukštelio sodos;
200 g šviežių ar šaldytų šilauogių.
Gaminimas:
1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sodą užgesiname su obuolių actu ir sumaišome su miltais;
2. Į miltų masę supilame pieną, klevų sirupą, kokosų aliejų ir vanilę. Viską gerai išmaišome;
3. Į tešlą sudedame šilauoges, sumaišome ir dedame į keksiukų formeles kepimui;
4. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir keksiukus kepame apie 30 - 35 minutes.
Skanaus!