Rekomenduoju prie jų labai paprastą, bet šaunų padažą iš grietinės, tirpinto sviesto ir vegetos. Aš nemėgstu naudoti papildomų riebalų, tačiau jei jų nebijote, prieš dedant į orkaitę, apšlakstykite varškėtukus augaliniu aliejumi. Bus dar skaniau.
Reikės:
- 400 g varškės;
- 1 didelio kiaušinio;
- 300 ml miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos;
- 1 v.š. cukraus;
- Pusės stiklinės maltų džiūvėsėlių.
Gaminame
* Varškę sumaišom su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkome miltus. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir pavoliojame maltuose džiūvėsėliuose. Sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir ranka šiek tiek priplojame prie dugno.

* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 20 minučių, kol varškėtukai ima švelniai ruduoti.

Skanaus, Gabrielė.