Varškėtukai, minkštučiai viduje ir traškūs išorėje

Jei vėl norėčiau patiekti saldžiai - džiūvėsėliuose nevoliočiau, norėčiau įprasto varianto, o su sūriu padažu šie traškūs varškėčiai yra kažkas nuostabaus!

Rekomenduoju prie jų labai paprastą, bet šaunų padažą iš grietinės, tirpinto sviesto ir vegetos. Aš nemėgstu naudoti papildomų riebalų, tačiau jei jų nebijote, prieš dedant į orkaitę, apšlakstykite varškėtukus augaliniu aliejumi. Bus dar skaniau.


Reikės:

  • 400 g varškės;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 300 ml miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 v.š. cukraus;
  • Pusės stiklinės maltų džiūvėsėlių.


Gaminame


* Varškę sumaišom su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkome miltus. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir pavoliojame maltuose džiūvėsėliuose. Sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir ranka šiek tiek priplojame prie dugno.



Asmeninio albumo nuotr.



* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 20 minučių, kol varškėtukai ima švelniai ruduoti.



Asmeninio albumo nuotr.



Skanaus, Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis