Patarimai, pastebėjimai. Plakiau mikseriu kelias minutes, kol masė šiek tiek sutirštėjo, nebuvo skysta.
Labai gerą patarimą išgirdau. Norint kad nesusidarytų kristalai, reikia ledus dėti į sandarų indą/konteinerį. Galvojau pamėginsiu. Supyliau masę į plastikinį indą su sandariu dangčiu. Nežinau, ar tikrai tai padėjo, bet ledai gavosi visai be kristalų! Švelnūs, glotnūs, kaip iš ledų aparato. Super.
Ir dar vienas patarimas, kuris man patiko ir dabar visada juo naudojuosi. Ledus išėmus iš šaldymo kameros, padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių 'atsileisti'. Ledai tolygiai atšyla.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, galbūt kartosiu.
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis (250 ml) grietinėlės (bent 35 proc.)
250 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
1 skardinė (400 g) saldaus kondensuoto pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimo eiga
- Sudėkite viską į dubenį ir gerai išplakite mikseriu, kol masė sutirštės.
- Supilkite masę į sandarų indą ir dėkite į šaldymo kamerą 8 valandoms.