Maisto tinklaraštininkės dalinasi gurmaniškais sumuštinių receptais

Sumuštinis – bene dažniausiai lietuvių valgomas pusryčių maistas.

Jį paprasta ir greita pasigaminti kone iš to, ką turime šaldytuve. Tačiau ar kada susimąstėte, kad kasdienis sumuštinis gali virsti išties gurmanišku užkandžiu? Populiarios maisto tinklaraštininkės Kristina Pišniukaitė ir Ieva Greičiūnaitė dalinasi savo receptais, kaip paprastą pusryčių sumuštinį paversti tikra pasimėgavimo akimirka.


Kumpis, braškės ir sumuštinis



Asmeninio albumo nuotr.



Skamba neįprastai? Anot populiaraus tinklaraščio „Ant medinės“ lentelės autorės K. Pišniukaitės, sumuštiniai gali tikti ne tik pusryčiams, o derinant įvairius ingredientus juos galima paversti išties gurmaniškais užkandžiais. Vienas tokių receptų, kaip pati sako, tobulai skambantis avokado, skrudinto „Prosciutto“ ir braškių derinys.


1 porcijai reikės:


  • 2 riekelių skrudinimo duonos su ruginiu arba avižiniu raugu
  • Kreminio arba minkšto ožkos sūrio
  • 1 avokado
  • Citrinos sulčių
  • 2 braškių
  • „Prosciutto“ kumpio
  • Baltojo arba pavasarinio ridiko
  • Kedrų riešutų
  • Ridikėlių ar kitokių mėgstamų daigų
  • Druskos, pipirų


Gaminimas:


Pasak Kristinos, pakaks penkių paprastų žingsnių, kad iš paprasto nuobodaus sumuštinio pasigamintumėte gurmanišką užkandį.


  1. Paskrudiname „Prosciutto“ – dedame jo gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Ištraukiame ir atvėsiname – vėsdamas kumpis tampa traškus.
  2. Paskrudiname duoną – tai galime padaryti skrudintuvu arba kaitindami 180 laipsnių orkaitėje kelias minutes. Tam puikiai tinka su raugu iškepta duona, kuri sumuštiniui suteiks papildomo subtilaus skonio ir aromato.
  3. Ant paskrudintos duonos tepame kreminio sūrio.
  4. Dedame avokado (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų), ridiko ir braškių griežinėlių, traškaus „Prosciutto“, kedrų riešutų ir daigų.
  5. Pabarstome druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.


Prancūziškas skrebutis su braškėmis



Asmeninio albumo nuotr.



Modelis, tinklaraščio apie skanų ir sveiką maistą „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūnaitė sako, kad patys geriausi savaitgalio pusryčiai būna tuomet, kai ant stalo garuoja ką tik paskrudintas prancūziškas skrebutis ir siūlo išmėginti pavasariu kvepiantį jo variantą su šviežiomis braškėmis.


1 porcijai reikės:


  • 2 riekelių duonos. Šiam skrebučiui puikiai tinka sveikesnė su avižų raugu kepta duona, kurioje nėra pridėtinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1/3 puodelio pieno. Pienas gali būti tiek įprastas, tiek augalinis, pavyzdžiui, avižų
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono


Gaminimas:


  1. Dubenėlyje sumaišome kiaušinį, pieną, medų ir cinamoną.
  2. Panardiname duonos riekeles į kiaušinio, pieno, medaus ir cinamono plakinį iš abiejų pusių.
  3. Kiaušinio plakinyje pamirkytas duonos riekeles kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių kelias minutes. Kepimui galima rinktis sviestą ar auglinį aliejų. Tam puikiai tinka kokosų aliejus, kuris skrebučiui suteiks subtilaus salsvo kokosų skonio.
  4. Apkepus skrebučius, ant jų dedame griežinėliais pjaustytas šviežias braškes.

Pasak Ievos, prie šio skrebučio tobulai dera riešutų sviestas ar graikiškas jogurtas.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis