Grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai keptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip – receptas žemiau.

Apie 15 kotletų (kiekis priklausys nuo dydžio)


200 g nevirtų grikių

1 didesnis svogūnas

1 didesnė morka

2 kiaušiniai

6 v. š. krakmolo

druska, pipirai, prieskoniai


Gaminame


* Grikius išverdame ir sugrūdame bulvių grūstuve arba permalame mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname.


* Morkas smulkiai sutarkuojame ir taip pat pakepiname. Dedame į grikius. Supilame išplaktus kiaušinius, viską išmaišome. Beriame druskos, pipirų, norimų prieskonių. Galiausiai suberiame krakmolą ir gerai išmaišome.


* Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame po didelį šaukštą masės, šaukštu suformuojame kotletą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Patiekti galima su kokiu nors padažu, daržovėmis - kaip kam patinka. Skanaus!


P.S. Kas valgys, nežinodamas, kad kotletai iš grikių, - garantuoju, kad nesupras, iš ko jie. Jei įbersite mėsos prieskonių, tai skonis ir bus panašus į mėsą. Puikūs kotletai - lengvo skonio, greitai iškepa (juk viskas jau būna virta/kepta farše). Rekomenduoju išbandyti.


http://aj-receptai.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis