Tailandiečių virtuvė: ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais

Šiuos keptus ryžius tailandiečiai gamina labai įvairiai. Patiekalas iš pažiūros primena plovą, bet yra gerokai išraiškingesnio skonio ir ingredientų gerokai daugiau.

Pagrindas yra ryžiai, į kuriuos dedama vištiena, krevetės, įvairiausios daržovės, riešutai, ir net vaisiai. Taigi, siūlau mintimis nusikelti į saulėtąjį Tailandą ir išbandyti "Khao pad" variantą su vištiena ir anakardžių riešutais.


Reikės:


200 g nevirtų ryžių

250 g vištienos filė

100 g anakardžių riešutų

1 raudonoji paprika

2 kiaušiniai

2 nedideli svogūnai

2-3 skiltelės česnako

100 g ananasų (galima konservuotų)

3 v. š. sojų padažo

4-5 v. š. vištienos sultinio (naudojau sultinį iš kubelio)

1 v. š. kario

1 a. š. cukraus

1 čili pipiras arba aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)

svogūno laiškų

alyvuogių aliejaus kepimui


Gaminame


* Ryžius išverdame, bet neperverdame - turi likti birūs.


* Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną – juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, ananasus – kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.


* Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min. Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min. Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis