Darbo išties nėra daug, tereikia maisto trintuvo ir Jūsų laiko. Naminis kremas – pavojingai skanus ir kur kas sveikesnis nei parduotuvinis.
Jums reikės:
320 g lazdyno riešutų;
1 juodojo šokolado plytelės (nemažiau 85% kakavos);
1 a.š vanilės esencijos;
2-3 šaukštai datulių pastos;
truputį druskos.
Gamybos būdas:
1. Lazdyno riešutus pakepinti orkaitėje 180 laipsnių, 10-15 minučių, kol riešutai paskrus ir jausis malonus kvapas;
2. Pakepintus riešutus dėkite į maisto trintuvą ir sumalkite iki riešutų sviesto. Tuomet pridėkite datulių pastą ir dar pasmulkinkite;
3. Šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite su gauta riešutų masę. Sudėkite vanilę ir druską. Dėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Skanaus!