Švilpikai iš saldžių bulvių

Labai lietuviškas ir skanus švilpikų receptas. Žinoma, šiek tiek patobulinau ir vietoj įprastinių bulvių rinkausi saldžias, bet galiu pasakyti, kad skonis gavosi dar geresnis! Linkiu improvizuoti virtuvėje ir būtinai pasigaminti šį vaikystės patiekalą kitaip.

Jums reikės:


450 g saldžių bulvių;

140 g pilno grūdo speltos miltų;

1/2 avinžirnių skysčio (aquafabos) arba vieno kiaušinio;

Šiek druskos, pipirų;

1 arbatinio šaukštelio ciberžolės.


Padažui:


Saujos krapų;

1/2 stiklinės graikiško jogurto.


Gaminimas:


1. Bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite arba sumalkite mėsmale.

2. Avinžirnių skystį išplakite ir supilkite į bulvių masę.

3. Sudėti miltus, prieskonius ir gerai išmaišyti.

4. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.

5. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.

6. Krapus sumaišykite su jogurtu.

7. Iškepusius švilpikus pateikite su padažu.


P.S. Reikia nepadauginti miltų, nes švilpikai būs kieti! Tešla ir neturi būti kieta, o daugiau skysta. Jeigu jau taip nutiko, kad gavosi kieti, tuomet šiek tiek su padažu patroškinkite puode.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis