Varškinės tešlos obuolių pyragas

Šis pyragas – mano favoritas. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę...

22 cm. apvaliai formai


Tešlai:


3 obuoliai

75 gr. minkšto sviesto

100 gr. cukraus

2 kiaušiniai

130 gr. varškės, pertrintos per sietelį

160 gr. miltų

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos


Pyrago viršui:


30 gr. sviesto

40 gr. cukraus


Gaminame


Sviestą išsukame su cukrumi ir druska iki purios masės. Dedame varškę, išplakame mikseriu. Įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišome šaukštu. Dedame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Išdėliojame ant tešlos. Pyrago viršui skirtą sviestą ir cukrų pakaitiname, kol cukrus patirpsta. Teptuku aptepame obuolius. Kepame 180°C orkaitėje apie 50 min., kol pyrago vidus bus iškepęs, o viršus gražiai parudavęs. Atvėsiname. Skanaus.


http://aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis