Kitokie šaltibarščiai

(2)

Taip, teisingai! Šis šaltibarščių receptas yra kitoks ir labai skiriasi nuo tradicinių.

Kuo? Jie yra be pieno produktų ir iš šviežių burokėlių. Paeksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius visuomet gera idėja.


Jums reikės:


Augaliniam "kefyrui":


1/2 stiklinės anakardžių;

1/2 stiklinės saulėgrąžų;

2 stiklinių vandens;

1 šaukšto ekologiško obuolių acto;

Šiek tiek druskos


Šaltibarščiams:


1 didelio burokėlio;

2 citrinų sulčių;

4 nedidelų agurkėlių;

Svogūno laiškų;

Krapų;

Šiek tiek druskos.


Paruošimo būdas:


1. Saulėgrąžas ir anakardžius pamirkyti apie 3-4 valandas (galime palikti per naktį);

2. Burokėlius nuplauti, nulupti ir sutarkuoti. Juos užpilti citrinos sultimis ir šiltai palaikyti 3-4 valandas, žinoma, galite palikti ir per naktį;

3. "Kefyro" gaminimas yra gana paprastas. Išmirkytus ir nusausintus anakardžius kartu su saulėgrąžomis, vandeniu, obuolių actu sudėti į maisto trintuvą. Smulkinti iki vientisos masės, konsistencija turėtų būti panaši į grietinės. Jeigu norite skysčiau pilkite daugiau vandens;

4. Tuomet paruoštus burokus, supjaustytus agurkus ir likusius žalumynus dėkite į didelį dubenį ir užpilkite gauta mase, gardinkite druska ir pipirais :)

Skonis tikrai puikus ir rekomenduoju išbandyti!


Naudinga žinoti:


1. Koks obuolių actas yra geras? Šį paprastą produktą naudojo ir mūsų močiutės, bet pastebiu, kad išsirinkti kokybišką actą yra vis dar sudėtinga. Actas turi būti nefiltruotas, nepasterizuotas, pagamintas iš ekologiškų obuolių. Tokį galite rasti daugumoje didesnių parduotuvių.

2. Kol dar bulvės šviežios ir nėra pastovėjusios virkite jas su lupena. Tuomet išliks daug daugiau naudingų medžiagų. Taip pat nereikėtų pervirti, turi būti išlaikyta kramtoma konsistencija. Orkaitėje galima kepti ne didesnėje negu 180 laipsnių temperatūroje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis