Vištienos, lęšių ir špinatų karis

Kvapnus, sodrus ir be galo skanus patiekalas.

6 porcijos


Reikės:


3–4 šaukštų aliejaus (kepti)

2 didelių svogūnų (nuluptų)

6 česnako skiltelių (nuluptų)

400 g raudonųjų lęšių

1,5 l daržovių sultinio

1–2 šaukštų kario pastos

6 vištų krūtinėlių (nuplautų, nusausintų)

300 g špinatų (nuplautų)

6 šaukštų natūralaus jogurto

druskos pagal skonį


Gaminame


* Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, užberkite druskos ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 min.


* Tada sudėkite sutrintą česnaką ir pamaišydami kepkite dar maždaug 1 min.


* Dabar įmaišykite lęšius, užpilkite samtį daržovių sultinio ir pamaišydami troškinkite ant silpnos ugnies vis užpildami sultinio, kol lęšiai ims minkštėti. Tada po šaukštą ir vis ragaudami įmaišykite kario pastą.


* Mentele padarykite tarpus tarp lęšių, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą mėsą ir troškinkite dar maždaug 25 min. – kol baigsis sultinys ir mėsa bus minkšta.


* Išdalykite karį į dubenėlius, įmaišykite špinatus. Ragaukite su jogurtu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis