6 porcijos
Reikės:
3–4 šaukštų aliejaus (kepti)
2 didelių svogūnų (nuluptų)
6 česnako skiltelių (nuluptų)
400 g raudonųjų lęšių
1,5 l daržovių sultinio
1–2 šaukštų kario pastos
6 vištų krūtinėlių (nuplautų, nusausintų)
300 g špinatų (nuplautų)
6 šaukštų natūralaus jogurto
druskos pagal skonį
Gaminame
* Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, užberkite druskos ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 min.
* Tada sudėkite sutrintą česnaką ir pamaišydami kepkite dar maždaug 1 min.
* Dabar įmaišykite lęšius, užpilkite samtį daržovių sultinio ir pamaišydami troškinkite ant silpnos ugnies vis užpildami sultinio, kol lęšiai ims minkštėti. Tada po šaukštą ir vis ragaudami įmaišykite kario pastą.
* Mentele padarykite tarpus tarp lęšių, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą mėsą ir troškinkite dar maždaug 25 min. – kol baigsis sultinys ir mėsa bus minkšta.
* Išdalykite karį į dubenėlius, įmaišykite špinatus. Ragaukite su jogurtu.