Mieliniai blynai

Jau buvau pasiilgus mielinių blynų! Šiuos gaminau su natūraliu jogurtu, tačiau ir su riebesniu pienu būtų puikūs. Valgėme su šviežiomis šilauogėmis ir aviečių džemu.

Reikės:


  • 1 puodelio paprasto, natūralaus jogurto;
  • 1 puodelio miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • 7g sausų mielių miltelių;
  • 1/4 puodelio cukraus;
  • 1v.š. aliejaus;
  • 1a.š. vanilės ekstrakto.


* Kiaušinį išplakame su cukrumi, aliejumi, jogurtu ir vanile. Miltus sumaišome su mielėmis ir įsukame į šlapią masę. Tešlą apdengiame maistine plėvele ir paliekama šiltai pastovėti, kol suburbuliuos.


* Keptuvę gerai įkaitiname, kaitrą sumažiname iki vidutinės ir kepame nedidelius blynelius iš abiejų pusių.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis