Lietuviška pynė

Super minkšta, puri ir skani pynutė...Kita kartą darysiu saldžią su daugiau cukraus.

Reikės:


375 g miltų

6 g šlapių mielių (aš dėjau 1 a.š. sausų)

6 g druskos

8 g cukraus

55 ml aliejaus arba 60 gr. tirpinto margarino

200 ml vandens

1 kiaušinis pynės aptepimui


Gaminame


* 125 g miltų ir mieles išmaišome šiltame vandenyje ir statome 20-30 min į įjungtą 30C orkaitę, kol mielės pradės putoti. Tada supilame tirpintą margariną arba aliejų, druską, cukrų, gerai išmaišome.


* Po truputį beriame likusius miltus ir maišome. Subėrę visus miltus tešlą minkome dubenyje. Ji truputį lips prie rankų, bet daugiau miltų neberiame (!), o minkome tol (apie 10-15 min.), kol tešla nebelips prie rankų ir taps lygi ir elastinga. Dedame ją į aliejumi pateptą dubenį ir kildiname, kol padvigubės. Aš kildinau 30-40C orkaitėje - pakilo per 30 min.


* Pakilusią tešlą padaliname į 3 vienodas dalis, leidžiame joms "pailsėti" apie 5-7 min. Tada iš kiekvienos iškočiojame 3 mm storio stačiakampį lakštą. Ilgesnė kraštinė turėtų būti maždaug kepimo formos ilgio (aš kepiau 10x30 cm., bet labiau tiktų pvz. 13x26 cm, pynė bus aukštesnė). Kiekvieną lakštą (ilgesnę kraštinę) suvyniojame į volelį ir iš trijų supiname kasą; galus gražiai užspaudžiame.


* Dedame pynę į kepimo popieriumi išklotą formą ir kildiname šiltai, kol pakils 3 kartus. Pakilusią aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 min.


http://aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis