Pietums – gardieji „Pūkučiai“

Neretai pritrūksta idėjų, ką gaminti iš maltos mėsos, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo būna pabodę. Siūlome dar vieną idėją.

Nieko įmantraus nepasiūlysiu, bet visgi šioks toks paįvairinimas pietų stalui – „apsipukavę kotletai“! Šis patiekalas retas svečias mano lėkštėje, bet jau taip pripukuoju lėkštę, kad laisvos vietos skrandyje desertui nebelieka! Kam dar jie primena darželį ir mokyklą?


Reikės:


700 g faršo;

1 kiaušinio;

2 šaukštų grietinės;

prieskoniai (persiladas, maltos mėso, kotletų prieskoniai….pagal skonį

~7 riekės batono*


* iš anksto susidžioviname kubeliais smulkiai pjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudedame kubelius į orkaitę ir pakaitiname, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.


sokiaivirtuveje.lt nuotr.


Eiga:


* Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame grietinę, suberiame prieskonius, išmaišome/išminkome.


sokiaivirtuveje.lt nuotr.


* Formuojame rutuliukus ir apdedame/apspaudžiame džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Nepamirškite, kad kepimo laikas priklauso nuo Jūsų „pūkučių“dydžio. Skanaus!


sokiaivirtuveje.lt nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis