Vištienos apkepas su daržovėmis

Jūs tik pažiūrėkite koks spalvingas patiekalas ir skonio atžvilgiu jis tikrai vertas dėmesio.

4 porcijos:


  • 450 g vištienos krūtinėlės;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. maltos rūkytos raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • 65 g konservuotų juodųjų pupelių;
  • 140 g konservuotų kukurūzų;
  • žiupsnelio pjaustytų marinuoto jelapeno;
  • 8-10 vyšninių pomidorų;
  • 120 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.


Gaminame


  1. Vištienos krūtinėlę ir raudonąją papriką supjaustykite stambesniais kubeliais. Suberkite maltas paprikas, kuminą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite vištieną su paprika. Kepkite ant stipresnės ugnies apie 8 min. arba tol, kol vištienos gabalėliai bus iškepę.
  3. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite iškeptą vištieną, suberkite juodąsias pupeles, kukurūzus, jelapeną, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus, užberkite fermentinio sūrio ir kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol kol sūris išsilydys ir apskrus.
  4. Kiaulienos šoninę supjaustykite šiaudeliais, apskrudinkite sausoje keptuvėje ir perdėkite ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. 
  5. Ant iškepusio apkepo užberkite šoninę ir iš karto patiekite.



Asmeninio albumo nuotr.



Skanaus.


http://oditele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis