Pica su pievagrybiais, paprika, sūriu ir ananasais

Tiks ir pietums, ir vakarienei. Skanaus.

4 picos


Pagrindui reikės:


500 g kvietinių miltų

2 šaukštelių druskos

2 šaukštelių cukraus

2,5 šaukštelio sausų mielių

60 ml alyvuogių aliejaus

250 ml drungno vandens


Įdarui reikės:


8 šaukštų pomidorų padažo

4 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

500 g pievagrybių (nuvalytų)

3 ar 4 raudonų paprikų (nuplautų)

2 skardinių (490 g) konservuotų ananasų

200 g tarkuoto kietojo sūrio

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

saujelės bazilikų


Gaminame


* Tešla. Dubenyje išmaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įpilkite vandenį, aliejų, išmaišykite ir suminkykite tešlą, kad nekibtų prie rankų. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite tešlą kilti.

* Kai ji padvigubės, padalykite į keturias dalis, iškočiokite keturis maždaug 25 cm skersmens diskus.

* Jų viršų aptepkite pomidorų padažu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite raudonėliais, sudėkite susmulkintus pievagrybius, paprikas, ananasų gabaliukus, užberkite sūrį, truputį druskos, pipirų ir pašaukite į 200–220 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.

* Iškeptas picas pagardinkite bazilikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis