8 porcijos
Reikės:
400 g šaldytos sviestinės mielinės tešlos
120 g maskarponės
75 g tarkuoto brandinto avių pieno sūrio mančego
350–400 g bulvių (nuskustų, nuplautų)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujelės prieskonių – šalavijų, kalendrų sėklų arba rozmarinų
Gaminame
* Tešlą, jeigu reikia, pakočiokite ir įklokite į 24 x 24 cm kepimo skardą suformuodami maždaug 2 cm bortelius. Tešlą ant skardos dugno subadykite šakute, kad pyragas kepdamas nesideformuotų.
* Maskarponę dubenėlyje sumaišykite su mančegu, trupučiu druskos ir pipirų. Šią masę tolygiai paskleiskite ant tešlos.
* Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais ir, dubenyje užpylę aliejumi, lengvai pamaišykite. Galite naudoti ir purškiamąjį aliejų.
* Bulvių griežinėlius sudėkite ant maskarponės masės. Skardą pašaukite į 180–200 °C orkaitę ir kepkite 25–30 min. Tada ant pyrago užberkite suplėšytų prieskoninių žolelių ir grąžinkite jį į orkaitę maždaug 3 min.