Sluoksniuotos tešlos pyragas su maskarponės ir bulvių įdaru

Bulvių pyragas su pikantišku sūriu.

8 porcijos


Reikės:

400 g šaldytos sviestinės mielinės tešlos

120 g maskarponės

75 g tarkuoto brandinto avių pieno sūrio mančego

350–400 g bulvių (nuskustų, nuplautų)

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

saujelės prieskonių – šalavijų, kalendrų sėklų arba rozmarinų


Gaminame


* Tešlą, jeigu reikia, pakočiokite ir įklokite į 24 x 24 cm kepimo skardą suformuodami maždaug 2 cm bortelius. Tešlą ant skardos dugno subadykite šakute, kad pyragas kepdamas nesideformuotų.

* Maskarponę dubenėlyje sumaišykite su mančegu, trupučiu druskos ir pipirų. Šią masę tolygiai paskleiskite ant tešlos.

* Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais ir, dubenyje užpylę aliejumi, lengvai pamaišykite. Galite naudoti ir purškiamąjį aliejų.

* Bulvių griežinėlius sudėkite ant maskarponės masės. Skardą pašaukite į 180–200 °C orkaitę ir kepkite 25–30 min. Tada ant pyrago užberkite suplėšytų prieskoninių žolelių ir grąžinkite jį į orkaitę maždaug 3 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis