Gardžiosios mielinės spurgos

Tokios spurgos skanios ir su įdaru, ir be jo.

Reikės:


  • 1 st. pieno
  • 2 a.š. sausų mielių
  • Apie 0,5 st. cukraus
  • 3 st. miltų
  • 1 kiaušinio
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,5 a.š. druskos
  • 2 v.š. (apie 40 g) tirpinto sviesto
  • 0,5 l rapsų aliejaus
  • mėgstamo džemo ar tirštesnės uogienės
  • 1 v.š. cukraus pudros (nebūtinai)


Gaminame


  1. Pieną pašildome, kad būtų maždaug 30 laipsnių temperatūros.
  2. 1 st. miltų pilame į dubenį, sumaišome su mielėmis, šaukštu cukraus, užpilame pienu ir viską gerai išmaišę, paliekame 30 min. pakilti šiltoje vietoje.
  3. Kiaušinį ir trynius plakame kitame dubenyje su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, kol masė bus puri ir šviesi. Plakinį pilame į pakilusią tešlą, gerai išmaišome. Tada supilame tirpintą sviestą ir likusias dvi stiklines miltų.
  4. Minkome, kol tešla bus minkšta, blizgi ir glotni, lengvai atšoks nuo indo sienelių. Tešla turi būti minkštesnė ir lipnesnė, nei gaminant bandeles, bet laikyti formą. Užminkius tešlą, paliekame ją pakilti šiltoje vietoje valandai.
  5. Pakilus tešlai, ją iškočiojame ant miltuoto paviršiaus į 1,5-2 cm storio lakštą. Sausainių formele išspaudžiame spurgas ir sudedame jas ant kepimo popieriaus 30 min., kad dar kartą pakiltų. Kepame nedideliame storasieniame puode, gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai parus.


Atvėsusias spurgas įdarome džemu ir apibarstome cukraus pudra.


http://www.varvaseile.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis