Kriaušių pyragas – pirštus apsilaižysite

Įprastinį obuolių pyragą pakeiskite kriaušiniu. Tikrai patiks!

6 porcijos


Reikės:

6–7 kriaušių (nuplautų)

 1 šaukšto romo arba brendžio

 1 citrinos sulčių

 1 šaukšto rudojo cukraus

 80 g miltų

 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

 75 g cukraus

 žiupsnio druskos

 50 g sviesto

 2 kiaušinių

 1 šaukšto miltelinio cukraus


Gaminame


* Nulupkite kriaušių žievelę. Pusę kriaušių supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, supilkite romą, citrinos sultis, suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.


* Kitame dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei druską, supilkite ištirpintą atvėsintą sviestą, įmaišykite išplaktus kiaušinius ir viską gerai išplakite. Tada į tešlą įmaišykite kubeliais supjaustytas kriaušes. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą.


* Likusias kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais, kiekvieną jų suvilgykite likusiu romo, cukraus bei citrinų sulčių sirupu ir uždėkite ant tešlos skardoje.


* Kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val. Iškeptą ir atvėsintą pyragą apiberkite milteliniu cukrumi.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis