Jūrinio ešerio filė, troškinta su vynu ir grietine

Artėjant naujametėms šventėms – gardus patiekalas.

4 porcijos


Reikės:


4 jūrinių ešerių filė

(po 125–150 g)

maltų juodųjų pipirų

1 citrinos sulčių

50 g sviesto

300 ml baltojo vyno

300 ml žuvies sultinio

4 šaukštų grietinės

druskos


Papuošti:

2 virtų kiaušinių ir krapų

arba vyšninių pomidorų ir žalumynų


Gaminame


* Žuvį apibarstyti pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Gilioje ir plačioje keptuvėje ištirpinti sviestą

ir sudėti žuvies gabalėlius. Juos apkepinti iš abiejų pusių, tada užpilti vynu, sultiniu ir sudėti grietinę. Įberti druskos ir troškinti apie 20–25 minutes.


* Prieš patiekiant žuvį apibarstyti susmulkintais kiaušiniais ir krapais arba patiekti su keptais vyšniniais pomidorais ir žalumynais.


Daugiau šventinių receptų:



Leidyklos TERRA PUBLICA nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis