Pikantiška silkė muskato riešuto ir kalendros marinate

Per Kūčias silkės niekada nebus per daug!


Reikės:


250 g silkės filė (naudojau silpnai sūdytą silkę aliejuje)

1 svogūnas

keli citrinos griežinėliai


Marinatui:


6-7 v.š. aliejaus

1/2 a.š. muskato riešuto

1/2 a.š. maltos kalendros

1/3 a.š. aitriosios paprikos miltelių

1 a.š. cukraus

1-2 v.š. sojos padažo (pagal skonį)

1 v.š. acto

5 žirneliai kvapiųjų pipirų


Gaminame


* Silkę supjaustome gabaliukais, dedame į indelį, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir citrinos griežinėlius.

* Marinatui skirtus ingridientus sumaišome ir pakaitiname, kol ištirps cukrus. Atvėsintą užpilame ant silkės. Uždarome ir statome į šaldytuvą 12 val. marinuotis. Skanaus!



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis