Apelsinais kvepianti vištiena

Nerealiai greitai pagaminamas patiekalas! Skonis labai sužavėjo ir jokio marinavimo, trunkančių valandas ar paras. Prisiruoškite ir išbandykite.


Reikės:


  •  4 vištienos šlaunelių;
  • druska, juodieji pipirai;
  • 1 v.š alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. balzamiko acto;
  • 1 apelsinas;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 0,5 apelsino sulčių.



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


1. Vištienos gabalėlius pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. 

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištieną taip, kad oda būtų ant keptuvės dugno. Kepkite 7min. arba kol gražiai apskrus. 

3. Išimkite vištieną iš keptuvės, nupilkite riebalus. Tuomet vėl sudėkite vištieną ant kitos pusės, šalia išdėliokite į 8 skilteles supjaustytą apelsiną. Pakepkite apie minutę ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15min. (idealu, kad keptuvėje, kurioje kepėte, galėtumėte dėti į orkaitę. Aš perdėjau į skardą).

4. Išimkite vištieną ir užkaitę dujinę viryklę į keptuvę (skardą) su apelsinais supilkite balzamiko actą, apelsino sultis, įmeskite sviestą. Grąžinkite vištieną atgal į keptuvę, apvoliokite ir patiekite su mėgstamomis salotomis.

Skanaus .


http://oditele.blogspot.com/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis