Savaitgalio skanumynai: itališki lietiniai blynai ir desertas per 15 minučių

Virtuvės šefai kviečia pasigaminti sočius vėlyvuosius pusryčius bei greitą ir viliojantį desertą.

Kulinarijos studijos šeimininkas šmaikštusis Gian Luca Demarco vėl pamalonins lietuvių širdis ir prikeps lietinių blynų su šoninės ir itališko taledžo sūrio įdaru. Ali liks nustebęs, kad ir Italijoje lietiniai blynai yra dažnai gaminami, ir iš pradžių skeptiškai žiūrėjęs į kolegos receptą, paragavęs blynų, patvirtins, kad tai geriausias patiekalas pusryčiams.


Tada konditeris Ali pademonstruos, kaip paprastai iškepti iš kojų verčiantį ir šiuo metu restoranus užkariavusį desertą – šokoladinį „Lava cake“. Šalia besiliejančio karšto pyragėlio jis patieks aromatingus ir per 5 minutes padaromus aviečių ledus. Laidos vedėjas taip pat patars, kad paruoštą pyragėlių tešlą galima užšaldyti formelėse, ir, užklupus netikėtiems svečiams, juos pamaloninti įspūdingu desertu per 15 minučių.


Naudingi ir paprasti patarimai, kokiu teisingu eiliškumu dėti ingredientus į lietinių blynų tešlą, kad ji būtų vientisa, bei, kaip greitai ir teisingai išlydyti šokoladą, kad jis nesudegtų,– šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!


Lietiniai blynai su šoninės ir taledžo sūrio įdaru



blynai
blynai
TV3



Blynams reikės:


  • 500 ml pieno
  • 250 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • Sviesto arba aliejaus kepimui


Įdarui reikės:


  • 200 g plonai pjaustytos š. rūkymo šoninės
  • 200 g itališko taledžo sūrio
  • Saujelės tarkuoto parmezano sūrio
  • Žiupsnelio persilado prieskonių


Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotelės pagalba viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.

Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.


Iškepusius blynus įdaryti kiekvieną su sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio. Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.


Skanaus!


Juodojo šokolado pyragėlis „Lava Cake“ su avietiniais ledais



receptas
receptas
TV3



Pyragėliui reikės:


  • 120 g juodojo šokolado
  • 110 g sviesto
  • 4 kambario temperatūros kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 50 g miltų
  • Saujos šaldytų aviečių


Ledams reikės:


  • 500 g šaldytų aviečių
  • 500 g grietinėlės
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • 50 g pasiflorų tyrės


Prikaistuvyje išlydyti sviestą, nukelti nuo kaitros ir suberti į jį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps.


Elektrinio plakiklio pagalba išplakti kiaušinius kartu su cukrumi iki purios masės. Nenutraukti plakimo ir po truputį supilti šokolado masę. Tada suberti miltus ir išplakti iki vientisos blizgios masės. Leisti gautai masei bent valandą pailsėti šaldytuve. Po to masę sudėti į konditerinį maišelį ir ja užpildyti keksiukų formelės iki vidurio. Tada įdėti po dvi šaldytas avietes ir jas vėl uždengti šokoladine mase. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 9-10 minučių.


Šaldytas avietes sudėti į elektrinį smulkintuvą ir sumalti. Įberti cukraus pudros ir viską permalti. Malimo metu po truputį supilti grietinėlę ir pasiflorų tyrę. Viską sumalti iki vientisos masės.


Iškepusius pyragėlius patiekti karštus su ledais.


Skanaus!




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis