5 ar 6 porcijos
Reikės:
2 kiaušinių
žiupsnio druskos
1 šaukšto cukraus
100 ml kefyro
200 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio brendžio (nebūtinai)
5–7 obuolių (nuplautų)
300–400 ml aliejaus (kepti)
- Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite kefyrą, miltus, kepimo miltelius, brendį.
- Obuolius supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, juos po vieną pamerkite į tešlą ir iškart perkelkite į mažą puodą su įkaitintu aliejumi.
- Gruzdinkite ant vidutinės kaitros, kol tešla ims rusvėti. Vienu metu gruzdinkite ne daugiau kaip 2 ar 3 griežinėlius. Tada išgriebkite ir sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio.