Gruzdinti obuolių griežinėliai tešloje

Skanėstas, kurį rekomenduojama valgyti tiek karštą, tiek atvėsusį.

5 ar 6 porcijos


Reikės:

2 kiaušinių

žiupsnio druskos

1 šaukšto cukraus

100 ml kefyro

200 g miltų

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio brendžio (nebūtinai)

5–7 obuolių (nuplautų)

300–400 ml aliejaus (kepti)


  • Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite kefyrą, miltus, kepimo miltelius, brendį.
  • Obuolius supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, juos po vieną pamerkite į tešlą ir iškart perkelkite į mažą puodą su įkaitintu aliejumi.
  • Gruzdinkite ant vidutinės kaitros, kol tešla ims rusvėti. Vienu metu gruzdinkite ne daugiau kaip 2 ar 3 griežinėlius. Tada išgriebkite ir sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis