Slyvų ir migdolų pyragas

Gardus saldžiarūgščio skonio pyragas.

6 porcijos


Tešlai reikės:

90 g šalto sviesto

180 g miltų

1 šaukšto miltelinio cukraus

žiupsnio druskos

2 trynių


Įdarui reikės:

140 g sviesto

100 g cukraus

trupučio druskos

2 kiaušinių

50 g miltų

140 g maltų migdolų

8 ar 9 didelių slyvų (nuplautų)

2 šaukštų tirpinto sviesto

1 šaukšto miltelinio cukraus


Gaminame


Tešla. Į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, miltelinį cukrų ir druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Ištraukę ją iškočiokite ir įklokite į maždaug 25 cm skersmens kepimo formą, peiliu padailinkite krepšelio kraštus.


Įdaras. Elektriniu plakikliu kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir druska iki purumo. Tada po vieną įplakite kiaušinius, galiausiai įmaišykite miltus ir maltus migdolus.

Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką. Ant įdaro nespausdami gilyn sudėkite slyvų puseles, patepkite jas sviestu.


Kepkite 160 °C orkaitėje maždaug 30 min. Tada kepinio viršų pridenkite folija arba kepimo popieriumi ir kepkite dar maždaug 30 min. – iki įdaras ir tešlos krepšelis sutvirtės. Iškeptą atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis