6 porcijos
Tešlai reikės:
90 g šalto sviesto
180 g miltų
1 šaukšto miltelinio cukraus
žiupsnio druskos
2 trynių
Įdarui reikės:
140 g sviesto
100 g cukraus
trupučio druskos
2 kiaušinių
50 g miltų
140 g maltų migdolų
8 ar 9 didelių slyvų (nuplautų)
2 šaukštų tirpinto sviesto
1 šaukšto miltelinio cukraus
Gaminame
Tešla. Į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, miltelinį cukrų ir druską, įdėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Ištraukę ją iškočiokite ir įklokite į maždaug 25 cm skersmens kepimo formą, peiliu padailinkite krepšelio kraštus.
Įdaras. Elektriniu plakikliu kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi ir druska iki purumo. Tada po vieną įplakite kiaušinius, galiausiai įmaišykite miltus ir maltus migdolus.
Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką. Ant įdaro nespausdami gilyn sudėkite slyvų puseles, patepkite jas sviestu.
Kepkite 160 °C orkaitėje maždaug 30 min. Tada kepinio viršų pridenkite folija arba kepimo popieriumi ir kepkite dar maždaug 30 min. – iki įdaras ir tešlos krepšelis sutvirtės. Iškeptą atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.