Gardžiosios naminės spurgytės

Šių metų atostogas teko praleisti Kroatijoje. Be visų naujienų mano skrandžiui, vienas labiausia įsiminusių skonių buvo Makarske ragautos nedidelės netaisyklingos formos spurgytės.

Reikės:

  • 600 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 600 ml jogurto
  • 100 g cukraus
  • 14 g kepimo miltelių
  • 14 g vanilinio cukraus, arba arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
  • 1 citrinos žievelės drožlių
  • aliejaus virimui (maždaug 1 litro)


Gaminame


  • Taigi kiaušinių baltymus, atskirtus nuo trynių, gerai išplakame. Tada po truputį į kiaušinių baltymų plakinį įdedame cukraus, vanilę, citrinų žievelės drožles, kiaušinių trynius ir jogurtą.


  • Miltus sumaišytus su kepimo milteliais persijojame ir supilame į prieš tai paruoštą kiaušinių plakinį. Gautas mišinys turi būti skystokas.


  • Įkaitiname aliejų. Šaukšteliu kabinama tešla ir leidžiam į verdantį aliejų. Parudavusios spurgytės išimamos ir dedamos ant popierinio rankluosčio nuvarvėti.


O video įraše galite pažiūrėti, kaip spurgas formuoja kroatė.






http://www.ksi.lt/blog/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis