Reikės:
- 600 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 600 ml jogurto
- 100 g cukraus
- 14 g kepimo miltelių
- 14 g vanilinio cukraus, arba arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
- 1 citrinos žievelės drožlių
- aliejaus virimui (maždaug 1 litro)
Gaminame
- Taigi kiaušinių baltymus, atskirtus nuo trynių, gerai išplakame. Tada po truputį į kiaušinių baltymų plakinį įdedame cukraus, vanilę, citrinų žievelės drožles, kiaušinių trynius ir jogurtą.
- Miltus sumaišytus su kepimo milteliais persijojame ir supilame į prieš tai paruoštą kiaušinių plakinį. Gautas mišinys turi būti skystokas.
- Įkaitiname aliejų. Šaukšteliu kabinama tešla ir leidžiam į verdantį aliejų. Parudavusios spurgytės išimamos ir dedamos ant popierinio rankluosčio nuvarvėti.
O video įraše galite pažiūrėti, kaip spurgas formuoja kroatė.