Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu

Kepta vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu.

Patarimai, pastebėjimai. Vietoj vyno galima naudoti sultinį arba vandenį. Aš gaminu ir taip, ir taip. Skanu bet kuriuo atveju.

Vištienos krūtinėlės turėtų būti plonos. Jei jūsų storos krūtinėlės, arba perpjaukite pusiau, arba įdėkite į maišelį ir pamuškite, kad suplonėtų.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Daug kartų gaminau.


Ingredientai

1 puodelis - 250 ml


4 vištienos krūtinėlės

1/2 puodelio miltų

Druskos, pipirų pagal skonį

1 puodelis raudonojo vyno

1 puodelis vištienos sultinio

2 česnako skiltelės, smulkintos

2 askaloniniai svogūnai arba vienas įprastas, pjaustyti griežinėliais

3 šaukštai aliejaus

250 g rudųjų pievagrybių, pjaustyti griežinėliais

2 šaukštai sviesto, apvolioti miltuose

Sauja šviežių petražolių, smulkintos



vištiena
vištiena
Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais. Apvoliokite miltuose, nukratykite perteklių.
  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite porą šaukštų aliejaus. Apkepkite vištieną iš abiejų pusių po 3 minutes. Išimkite iš keptuvės.
  3. Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, kepkite minutę. Tada sudėkite grybus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite 5 minutes.
  4. Supilkite vyną, pavirkite minutę, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite sultinį, sudėkite atgal vištieną. Pavirkite 2-3 minutes, kol skysčio truputį sumažės.
  5. Sviestą atpjaukite dviem kubeliais, tuos kubelius apvoliokite miltuose. Sudėkite sviestą į keptuvę, ištirpinkite ir viską išmaišykite. Apibarstykite petražolėmis.
  6. Tiekite su virtais ryžiais.


http://www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis