Prancūziškas bulvių apkepas

Švelnaus skonio drėgnas bulvių pyragas.

Ingredientai:


bulvės - 1 kg

svogūnas –1 vnt.

česnakas – 2 skiltelės

grietinėlė – 200 ml

pienas – 200 ml

sviestas – 50 g

parmezano sūris – 50 g

muskato riešutas – 1/2 vnt.

druska

pipirai


Gaminame


  1. Bulves supjaustyti smulkiomis riekelėmis, taip pat smulkiai plonais žiedeliais supjaustyti svogūnus.
  2. Bulves ir svogūnus išmaišyti kartu su druska, pipirais ir tarkuotu muskatu.
  3. Česnaką pakepinti svieste ir viską supilti į skardos dugną.
  4. Sudėti bulves, užpilti pienu ir grietinėle ir kepti orkaitėje apie 45 min. 200 temp.
  5. Bebaigiant kepti užbarstyti sūrio ir kepti dar 15 min. 180 C temp.


http://www.varvaseile.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis