Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Šią bananų duoną kepu nebe pirmus metus. Išbandžiau tiek su šviežiomis, tiek su šaldytomis mėlynėmis. Pavyksta gerai ir labai skaniai. 


Labai minkšta, labai kvapni, truputį saldi, bet ne per daug, bananų duona gardinta mėlynėmis.


Patarimai, pastebėjimai. Apelsino žievelė nėra būtina, jei neturite. Man labai patinka jos kvapnumas ir manau, jog puikiai čia 'įsipaišo', todėl rekomenduoju.

Bananus naudokite gerai prinokusius (su juodais taškeliais), gausite geresnį, stipresnį skonį. Bananus lengvai sutrinkite šakute, kad liktų nedideli gabaliukai. Nereikia trinti į visišką košę.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau ne vieną kartą.


Ingredientai

900 g pailgai kekso formai

1 puodelis - 250 ml


2 puodeliai (300 g) miltų

1 šaukštelis kepimo miltelių

1 šaukštelis kepimo sodos

Žiupsnelis druskos

3/4 puodelio (150 g) cukraus

110 g minkšto sviesto

2 vidutiniai kiaušiniai

1/4 puodelio pieno

½ šaukštelio vanilės ekstrakto

4 prinokę bananai, lengvai sutrinti šakute

1 1/2 puodelio šviežių ar šaldytų mėlynių

1/2 apelsino tarkuotos žievelės


Gaminimo eiga


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite nedidelę pailgą kepimo formą (900 g).
  2. Dubenyje išsukite sviestą ir cukrų. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į tešlą kartu su vanile, apelsino žievele ir pienu.
  3. Miltus, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišykite atskirame dubenyje. Įmaišykite mėlynes. Viską berkite į tešlą ir išmaišykite. 
  4. Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių.
  5. Kepkite apie valandą arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.



Asmeninio albumo nuotr.


http://www.bakingsecrets.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis