Itin gardūs moliūgų blyneliai

Greičiausiai neapsiriksime sakydami, kad vienas mėgstamiausių pusryčių patiekalų - blynai. Todėl pravartu žinoti bent kelis šio paprasto bet gardaus patiekalo receptus. Rekomenduojame išbandyti gardžius ir labai skaniai atrodančius moliūgų blynelius.

Ingredientai:


300 g moliūgo;

2 kiaušiniai;

3-4 šaukštai pieno;

2-3 šaukštai cukraus;

10-12 šaukštai miltų;

aliejus kepimui;

mėgstama uogienė ar džemas.


Gaminame


1. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, o baltymus gerai išplakite.

3. Į tarkuoto moliūgo masę pilkite pieno, dėkite kiaušinio trynius su cukrumi, miltus (tiek, kad tešla būtų tinkama blynams kepti), išplaktus kiaušinio baltymus. Viską gerai išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuokite nedidelius blynelius ir kepkite iš apiejų pusių, kol gražiai paskrus.

Moliūgų blynai patiekiami su mėgstama uogiene. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis