Šakočio pusbrolis – sluoksniuotas pyragas

Šis pyragas kepamas kiek kitaip, nei įprasti pyragai. Ir kiek ilgiau, nes kepimo metu reikės budrios akies ir trupučio kantrybės.

Bet rezultatas tikrai nustebins, skonis bus lygiai toks pats, kaip ir klaisikinio šakočio.


Naudojama 26 cm arba kvadratinė silikoninė kepimo forma, kuo mažesnis diametras, tuo daugiau sluoksnių.

Tešlai reikia:

7 kiaušinių,

200 g kvietinių miltų,

350 g sviesto

350 g cukraus

150 g bulvių krakmolo

2 valg. š. grietinės

  • Kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo.

  • Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų, sudedami į sviesto masę ir kruopščiai įmaišomi.

  • Miltai kartu su krakmolu persijojami ir beriami į tešlą, įmaišomi, tas pats veiksmas atliekamas su plaktais baltymais.


Asmeninio albumo nuotr.


  • Galiausiai sukrečiama grietinė, įmaišius ją turi gautis tiršta, bet nuo šaukšto varvanti konsistencija.

  • Orkaitė įkaitinama iki 220 C, kepimo režimu iš viršaus.

  • Į formą pilami keli šaukštai tešlos, ji tolygiai paskirstoma ir forma dedama į orkaitės vidurį. Kepama, kol viršus paruduoja, nelygu kaitrai tai gali trukti nuo 7 iki 12 minučių.

  • Tešla ir toliau sluoksniuojama, kiekvieną sluoksnį apkepant iki gražios rudos spalvos.

  • Iškepęs ir atvėsęs sluoksniuotis bent kelias valandas paliekamas šaldytuve.

  • Tiekiamas su karštais gėrimais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis