Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais

Skanus, minkštas, skalsus, sveikuoliškas cukinijų pyragas su lazdynų riešutais.

Patarimai, pastebėjimai. Miltų reikia specialių kepiniams, todėl papildomai nenaudojau kepimo miltelių ir sodos. Jei tokių miltų neturite, kepimo milteliai yra būtini! Cukinijas tarkavau burokine tarka, o skystį nuspaudžiau rankomis.


SudėtingumasLengvai paruošiama.


Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau kelis kartus.


Ingredientai

23 cm apvaliai formai


225 g smulkaus cukraus

225 ml saulėgrąžų aliejaus

3 dideli kiaušiniai

1 šaukštelis vanilės ekstrakto

200 g cukinijų, tarkuotų ir nuspaustų

100 g lazdynų riešutų

200 g miltų kepiniams (*receptas čia)

75 g pilno grūdo kvietinių miltų

Žiupsnelis druskos

1 šaukštelis cinamono

1 citrinos žievelės, tarkuotos


Pabarstymui

Cukraus pudros


pyrags
pyrags
Asmeninio albumo nuotr.



Gaminimo eiga


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite formą. Atidėkite į šalį.
  2. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite orkaitėje 5 minutes. Išimkite iš orkaitės, paskleiskite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusivalytų luobelės. Riešutus stambiai sukapokite peiliu, pasmulkinkite.
  3. Dideliame dubenyje išplakite cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite cukinijas ir lazdynų riešutus. 
  4. Įsijokite miltus ir kitus sausus produktus. Viską išmaišykite.
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas ir švarus. 
  6. Iškeptą pyragą 10 minučių palikite kepimo formoje, tuomet išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
  7. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis