Reikės:
- 500 g pasirinkto faršo;
- 800 g konservuotų pomidorų savose sultyse;
- 400-800 g raudonų konservuotų pupelių (perku aštriame padaže);
- didelės raudonos paprikos;
- daug česnako;
- čili pipirų (pagal skonį) ;
- prieskonių (druska ir ….);
- 2 svogūnų;
- saujelės pjaustyto žalio saliero koto;
- sūrio, česnakinių bandelių.
Gaminame
- Supjaustome papriką bei svogūnus, pakepame, kol suminkštės. Į keptuvę dedame faršą, prieskonius, smulkintas čili paprikas bei česnakus, šiek tiek pakepame, patroškiname.
- Tada į troškintuvą, arba gilų puodą sudedame konservuotus pomidorus (su skysčiu), pupeles (skystį nupilti) , salierą bei faršo masę, viską gerai išmaišome, uždedame dangtį ir ant silpnos ugnies paliekame apie 20 minučių. Karts nuo karto pamaišome ir vis paragaujame, ar netrūksta vieno ar kito prieskonio, o gal trūksta čili pipirų?
- Praėjus 20 minučių nuimame dangti ir dar apie kelias minutes pakaitiname. Patiekiame su česnakinėmis bandelėmis ir užtarkuotu sūriu. Jei netingite galite ir sublenderiuoti, bet man labiau patinka kai yra ką kramtyti. Skanaus!