Reikės:
600 g kubeliais supjaustyto moliūgo
2 dideli kietesni obuoliai
1 svogūnas
2-3 česnako skiltelės
0,5 a. š. čiobrelio
0,5 a. š. muskato
0,5 a. š. raudonėlio
0,5 a. š. pipirų
druskos
1 v.š. rudojo cukraus
apie 1200 ml sultinio (aš viriau iš kubelio)
200 ml grietinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminame
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname, kol gražiai pagelsta. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškiname, kol obuoliai pradeda minkštėti. Dedame viską į puodą, kuriame supiltas sultinys.
Toje pačioje keptuvėje patroškiname moliūgą, kol jis pradės minkštėti. Dedame jį į puodą su sultiniu. Suberiame visus prieskonius, cukrų, druską, ir verdame, kol moliūgas išverda. Tada sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Sutriname sriubą blenderiu. Skanaus!