Tešla:
- 350 g šviesių spelta miltų,
- 100 g sviesto,
- 1 kiaušinis,
- 85 g 30% grietinės,
- žiupsnelis druskos.
- Miltus sutrinti su šaltu sviestu iki trupinukų (smulkinu smulkintuvu), sudėti likusius produktus ir greitai, nesušildant tešlos, suminkyti į kamuoliuką, susukti į plėvelę ir kelioms valandoms padėti į šaldytuvą (laikiau pernakt).
Įdaras:
- 300 g maltos arba labai smulkiai kapotos kalakutienos,
- trys smulkinti pomidorai (odeles nulupti, prieš tai palaikius iki minutės verdančiame vandenyje),
- smulkintas svogūnas,
- kaupinas šaukštas majonezo,
- druska, pipirai, raudonėlis.
Gaminame
- Tešlai viską tiesiog sumaišyt (dar įtarkavau peraugusį agurką, be sėklų).
- Iš tešlos iškočioti blyną (kuo apvalesnis, tuo gražesni kibinai, galima tiesiog apipjauti pagal tinkamo dydžio lėkštutę), dėti per vidurį šaukštą įdaro, suspausti kraštelius ir "supinti" kaselę (tie du "neforminiai" - žuvytės, kad būtų įdomiau.
- Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 35 min 180°C (kol gražiai parus).
- Kadangi kibinai su spelta miltais būna šiek tiek kietesni, tai tam, kad labai nesukietėtų jų paviršius, kibinus teptuku aptepu vandeniu ir uždengiu rankšluostuku - taip atvėsę būna minkštesni.