Kibinai su kalakutiena

Kibinai su spelta miltais – gavau apie 12 vnt.


Tešla:


- 350 g šviesių spelta miltų,

- 100 g sviesto,

- 1 kiaušinis,

- 85 g 30% grietinės,

- žiupsnelis druskos.


  • Miltus sutrinti su šaltu sviestu iki trupinukų (smulkinu smulkintuvu), sudėti likusius produktus ir greitai, nesušildant tešlos, suminkyti į kamuoliuką, susukti į plėvelę ir kelioms valandoms padėti į šaldytuvą (laikiau pernakt).


Įdaras:


- 300 g maltos arba labai smulkiai kapotos kalakutienos,

- trys smulkinti pomidorai (odeles nulupti, prieš tai palaikius iki minutės verdančiame vandenyje),

- smulkintas svogūnas,

- kaupinas šaukštas majonezo,

- druska, pipirai, raudonėlis.


Gaminame


  • Tešlai viską tiesiog sumaišyt (dar įtarkavau peraugusį agurką, be sėklų).
  • Iš tešlos iškočioti blyną (kuo apvalesnis, tuo gražesni kibinai, galima tiesiog apipjauti pagal tinkamo dydžio lėkštutę), dėti per vidurį šaukštą įdaro, suspausti kraštelius ir "supinti" kaselę (tie du "neforminiai" - žuvytės, kad būtų įdomiau.
  • Aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 35 min 180°C (kol gražiai parus).
  • Kadangi kibinai su spelta miltais būna šiek tiek kietesni, tai tam, kad labai nesukietėtų jų paviršius, kibinus teptuku aptepu vandeniu ir uždengiu rankšluostuku - taip atvėsę būna minkštesni.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis