Burnoje tirpstančios orinės spurgytės

Minkštos, kvepiančios, saldžios. Pačios skaniausios!

Reikės:


250 g kefyro

1 kiaušinio

apie 5 valg. šaukštus cukraus

truputį druskos

½ arb. šaukštelio sodos

3 valg. šaukštai augalinio aliejaus

2,5-3 stiklinės miltų

augalinio aliejaus virimui

cukraus pudros apibarstymui


Kaip gaminti


* Kefyrą išsukti su kiaušiniu, cukrumi ir druska.


* Supilti į masę sodą ir augalinio aliejaus 3 šaukštus.


* Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų.


* Tešlą padalinti į dvi dalis ir kiekvieną iškočioti iki 1 cm storio.


* Puodeliu išpausti apskritimus, o mažesnio diametro taurele išspausti apskritimo vidų. Likučius panaudoti kitoms spurgytėms.


* Į puodą įpilti augalinio aliejaus – kad būtų maždaug per 1 cm.


* Į įkaitintą aliejų dėti spurgytes ir kepti. Išgriebtas karštas galima sudėti ant virtuvinio popierinio rankšluosčio – riebalams sugerti. Dar karštas spurgytes apiberti cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis