Bulvių, cukinijų ir morkų blyneliai

(1)

Rupiai tarkuoti, truputį apskrudę – traškančiais krašteliais, su šaukšteliu gaivaus jogurto ir kąsneliu lašišos. Lašiša gali būti tiek sūdyta, tiek rūkyta. Ar gali būti skaniau?

Reikės:


400 g bulvių,

80 g jaunos cukinijos,

80 g morkų,

1 šaukšto krakmolo,

druskos,

pipirų,

2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui,

100 ml natūralaus jogurto arba grietinės,

100-150 g sūdytos lašišos,

kelių šakelių krapų.


Kaip gaminti


* Bulves ir morkas nuskuskite, sutarkuokite.


* Cukiniją nuplaukite sutarkuokite.


* Visas daržoves sumaišykite, užberkite druskos, pipirų ir užsijokite krakmolą. Viską išmaišykite ir sukratykite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Masę keptuvėje išlyginkite šaukštu. Kiekvieną pusę kepkite po 5-6 min.


* Išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Patiekite karštus su jogurto, gabaliuku lašišos ir krapų šakele.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis