Vėdarai su cukinija – net skanesni už tradicinius

Naujas receptas, naujas skonis. Bandom!

Reikės:


2 kg bulvių,

700 g cukinijos (tiek gavosi nulupus ir išėmus sėklas, gali būti ir daugiau),

2 svogūnai,

1 kiaušinis,

50 g krakmolo,

2 a.š. druskos,

0,5 a.š. pipirų,

1,5 a.š. kmynų,

pakelis plonųjų žarnų (nepanaudojau gal 70 cm).


Gaminimas


  • Nuskustas bulves, nuluptus svogūnus ir cukiniją sutarkuoti, įmaišyti likusius produktus.


  • Sudėti tarkius į žarnas, kepti apie valandą 200°C. Po pirmų 10 kepimo minučių, subadyti vėdarus dantų krapštuku, stengiantis pradurti jau iškilusias oro pūslytes. Po dar 10 minučių vėl pabadyti. Prieš kepimo pabaigą, aptepiau sviestu, kad gražiau apskrustų.


  • Skonis – super, net skaniau už įprastus, o ir žymiai sveikiau.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis