Pietums – voveraitės su bulvėmis

Jau pasirodė voveraitės. Grybų patiekalų išsiilgusioms skaitytojoms – skanus, sotus ir kvapnus patiekalas.

Reikės:


Voveraitės – 300 g

Bulvės – 500 g

Šoninė – 150 g

Svogūnas – 1 vnt

Miltai – 1 šaukštas

Pienas – 1 stiklinė

Pipirai, druska – pagal skonį


Gaminame


  • Voveraites nuvalykite, kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite grybus ir pavirkite 5-7 minutes. Supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų.


  • Nuskuskite bulves ir išvirkite.


  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Vis pamaišydami kepinkite ant nekarštos ugnies, kol šoninė apkeps, svogūnai pagels.


  • Į keptuvę supilkite voveraites, porą minučių pakepinkite. Įberkite miltų šaukštą ar du, pakepinkite ir supilkite pieną, pagardinkite prieskoniais. Jei norite, padažą galima paskaninti greitinės šaukštu. Padažui ėmus tirštėti, nukelkite nuo ugnies.


  • Patiekite virtas bulves su voveraitėmis ir padažu. Garnyrui rinkitės šviežias daržoves.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis