Kulinarinė pamoka: orkaitėje kepame moliūgo gabaliukus

Moliūgas – palyginti nebrangi daržovė. Iš jos galima paruošti daug patiekalų. Vienas paprasčiausių būdų – skaniai iškepti moliūgo gabaliukus orkaitėje.

Moliūgo gabaliukai labai skaniai iškepa ir būna aromatingi kepami orkaitėje kartu su paukštiena. Tada jie prisigeria skardoje susidariusios skysčio ir būna itin gero skonio. Į skardą prie paukštienos jie sudedami šiai likus kepti apie 20-25 min. O kaip moliūgus skaniai iškepti vienus?

Reikės:
0,5 kg moliūgo be sėklų ir žievės,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų tirpinto sviesto,
žiupsnelio sutrintų kuminų sėklų,
šaukšto garstyčių pastos,
šaukšto skysto medaus,
žiupsnio druskos, šaukšto skaldytų migdolų,
saujelės žalumynų, pavyzdžiui, špinatų.

Kaip gaminti
* Moliūgo minkštimą supjaustykite 2-3 cm storio ir 5-6 cm ilgio gabaliukais ir sukratykite į dubenį.
* Sumaišykite tirpintą sviestą, aliejų, medų, kuminus ir garstyčias. Užpilkite ant moliūgo gabaliukų. Ranka švelniai pamaišykite, kad moliūgų gabaliukai pasidengtu marinatu. Palikite kambario temperatūroje pusvalandžiui marinuotis.
* Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių.
* Moliūgo gabaliukus sukratykite į kepimo indą, užpilkite inde likusį marinatą, užberkite druskos ir kepkite apie 20-25 min. Nuolat apliekite kepamus gabaliukus skysčiu iš kepimo indo.
* Patiekite su nuplautais ir apdžiovintais špinatais ir pabarstytus skaldytais migdolais.
P.S. Jeigu mėgstate, kartu su moliūgais galima kepti ir svogūnų gabaliukus.

Kitoks būdas pateikti moliūgus
Gardžius moliūgų gabaliukus kaip karštą užkandį galima patiekti per vakarėlį. Tam reikės medinių arba plastikinių iešmelių. Kad būtų patogiau užkandžiauti, moliūgus supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais ir būtinai pašalinkite žievę. Apkepintus kąsnelius skanu patiekti pabarstytus skrudintomis moliūgų sėklomis.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis