Rūgštynių sriuba

Tai dar viena populiari pavasarinė sriuba, kurios receptų – gausybė. Kiekvieni namai turi savąjį. Mes siūlome su naminiu aromatingu sultiniu. O koks jūsiškis?

Kiti receptai:
- Maskarponės pyragas su obuoliais
- Prancūziški ravioliai su bulvių ir sūrio įdaru
- Pavasariškas špinatų ir sūrio pyragas

Reikės:
0,4 kg rūkytų lašinukų arba šoninės,
2 morkų,
1-2 svogūnų,
1/2 saliero arba petražolės šaknies,
druskos ir pipirų pagal skonį,
4-5 bulvių,
poros saujų rūgštynių,
2-3 išvirtų ir supjaustytų kiaušinių,
grietinės,
šviežių krapų.

Kaip gaminti
* Užkaiskite 4-5 l vandens. Sudėkite į jį nuskustus ir stambiai supjaustytus vieną morką bei salierą, nuluptą ir pusiau perpjautą svogūną, susmulkintus lašinukus (arba šoninę). Kai užvirs, karštį sumažinkite ir uždengtą virkite apie 40 min.
* Iš sultinio lašinukus (šoninę) išgriebkite. Sultinį nukoškite, grąžinkite į puodą, suberkite nuskustas, nuplautas ir smulkiai supjaustytas bulves, nuskustą, nuplautą ir stambiai sutarkuotą morką. Virkite ant vidutinio karštumo ugnies. Po 10-15 min. suberkite atgal į puodą lašinukus (šoninę).
* Karštį sumažinkite ir suberkite į puodą nuplautas rūgštynes. Pamaišykite ir po 1-2 min. karštį išjunkite.
* Pagardinkite sriubą grietine, kiaušiniais, krapais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis