Reikia:
3 kg pomidorų;
4 raudonųjų paprikų;
5 didelių svogūnų;
1 galvutės česnako;
1 stiklinės cukraus;
3 v.š. druskos;
150ml 9% acto;
1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. maltos kalendros;
1 a.š. džiovintų bazilikų.
![](http://img3.moteris.lt/article/f4c0f3f5-20ea-4a48-9618-852ad33e7595/inline_image/6174252.jpeg)
Gaminame
* Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus.
* Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
* Virkite 1-1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti.
* Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių.
* Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais.
Atvėsusius laikykite šaltai.
Skanaus!