Cukinijų uogienė su apelsinais

Saldi, skani cukinijų uogienė su apelsinais.

Labai įdomi uogienė! Pirmą kartą gyvenime viriau uogienę iš cukinijų. Net nebuvau apie tokią girdėjusi. Rezultatas - malonus. Uogienė - tikrai saldi, skonis - panašus į abrikosus ar ananasus. Dar viena keistenybė!

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau žalią cukiniją. Cukiniją nulupau ir išėmiau sėklas, nors to recepte nebuvo prašoma.
Iš šio kiekio gaunasi maždaug 750 ml uogienės.

Asmeninis albumas

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

1 kg cukinijos, nuluptos ir pjaustytos kubeliais
4 maži apelsinai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
1 apelsino žievelės, tarkuotos
500 g cukraus
1 citrinos sulčių
1 citrinos žievelės, tarkuotos

Asmeninis albumas

Gaminimo eiga

* Cukinijas ir apelsinus užpilkite cukrumi ir palikite per naktį šaltai.
* Į puodą sudėkite cukinijas-apelsinus su cukrumi ir citrinos sultis. Užvirkite.
* Nukelkite nuo ugnies ir 2-4 valandas leiskite pastovėti.
* Po to dar pavirkite, kol sutirštės (apie valandą).
* Pabaigoje įmaišykite apelsinų ir citrinų žieveles.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis