Maždaug vienam litrui uogienės reikės:
1 kg juodųjų serbentų be šakelių
700 g cukraus
1 stiklinės vandens
1 šaukštelio levandų žiedų
Gaminimo eiga:
*Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą.
*Paruoštas uogas užpilti karštu sirupu, suberti levandų žiedelius, pavirti ant nedidelės kaitros 5 minutes, užvirti ir atšaldyti iki 25–30 °C temperatūros.
*Dar kartą pastatyti ant viryklės 15 minučių ir nukelti.
*Trečią kartą dėti ant viryklės ir virti tol, kol uogienė išvirs, apie 20 minučių. Po to leisti truputį atvėsti.
*Supilstyti į šiltus, sterilius indus, sandariai uždaryti, palaukti, kol atvės, ir padėti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“, o knygą įsigysite www.terrapublica.lt.
